Kwaliteitsgarantie

Onze opticiens en optometrist zijn gediplomeerd en aangesloten bij respectievelijk de Nederlandse Unie van Optiekbedrijven (NUVO) en de Optometristen Vereniging Nederland (OVN). Onze optometrist is daarnaast opgenomen in het register van het Kwaliteitsregister Paramedici (KP); een onafhankelijk keurmerk voor optometristen en andere zorgverleners.

NUVO - opticien

De Nederlandse Unie van Optiekbedrijven (NUVO) wil de kwaliteit van de optiekbranche op niveau houden en zo mogelijk verbeteren om optimaal zien en oogzorg toegankelijk te houden voor een breed publiek. Daarom zet de NUVO zich in voor:

  • wettelijke erkenning van de minimale kwaliteitseisen voor de opticien
  • goed optiek onderwijs
  • ondersteuning bij het ondernemen in de optiekbranche

OVN - optometrist

De Optometristen Vereniging Nederland (OVN) in de huidige vorm is opgericht op 16 maart 2000, het jaar waarin de optometrist werd opgenomen in de Wet BIG (Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

De OVN behartigt de belangen van de optometristen die zijn aangesloten bij de vereniging. Alle leden van de OVN dienen zich te houden aan de Gedragscode voor optometristen. 

Keurmerk Kwaliteitsregister - optometrist

Onze optometrist is "kwaliteitsgeregistreerd". Dit houdt in dat de optometrist heeft voldaan aan de opleidingseisen en aan de door de beroepsgroep gestelde kwaliteitseisen.

Het register van het Kwaliteitsregister Paramedici (KP) is een onafhankelijk keurmerk voor zorgverleners. Alle bij de OVN aangesloten optometristen zijn gediplomeerd, en een deel (waaronder onze optometrist) ook kwaliteitsgeregistreerd.