Monturen

Om te kiezen voor een bepaald montuur, is het belangrijk om te weten waarvoor u het gaat gebruiken. Door samen met u te kijken naar hoe en wanneer de bril gebruikt wordt, kunnen wij u goed adviseren.

  • Is het een leesbril, dan leert de praktijk dat zo'n montuur vaak wordt op- en afgezet.

  • Is het een vertebril, dan heeft een montuur vaak meer te lijden van huidvocht, omdat een vertebril de hele dag gedragen wordt.

  • Als iemand veel last heeft van transpiratie, dan is een montuur dat nikkel bevat vaak niet zo'n gelukkige keuze. Een nikkelhoudend montuur zal namelijk eerder gaan oxideren. U merkt dit bijvoorbeeld doordat het montuur groen uitslaat, of u krijgt een allergische reactie in de vorm van schilfers, jeuk en/of eczeem. Een alternatief kan dan een gouden montuur zijn. Ook een stainless steel of titanium montuur lossen in bovenstaand geval uw problemen op.

De prijs van een montuur

Prijzen van monturen kunnen nogal verschillen, zoals u ongetwijfeld weet. Het verschil zit in de verschillende materialen die zijn gebruikt en de manier waarop de materialen zijn gebruikt (o.a. het veermechanisme). Een montuur is het enige "kledingstuk" dat je veelal de hele dag draagt, 7 dagen in de week, 52 weken per jaar. Niet onbelangrijk dus dat we samen het juiste montuur voor u vinden. 

Uiteraard hebben we keuze voor elk budget: er zijn al monturen vanaf 49,50 Euro

Collectie

In onze collectie vindt u zeer uiteenlopende soorten monturen. Naast minimalisme zien we juist monturen die heel uitgesproken zijn. Mooie strakke designmonturen uit Denemarken of opvallend fraaie kleurige kunststof modellen veelal uit Italië en Frankrijk, of gewoon uit Nederland, Duitsland of België.

Ieder jaar selecteren wij voor u de mooiste en nieuwste brillen uit de collecties die in Milaan en in Parijs op de beurs worden getoond.

EEN KLEINE GREEP VAN MERKEN UIT ONZE COLLECTIE: